Szalma Íjászat    

                                      
MENÜ

 

AZ ŐSMAGYAROK FEGYVERZETE

 

 

Visszacsapó íj

A magyar visszacsapó összetett reflexíj 25 kg feszítőerejű fegyver; egy 50 gramm tömegű kovácsoltvas hegyű vesszőt 200-250 méterre repít.

 


LAMINÁLT ÍJAM

 

Az általam készített íjak próbálják tükrözni a felső képen látható ősi íjak formáját. Minden íjam egyedi ill. személyre szabott, saját magam által kifejlesztett laminációs technikai eljárással készül. Az új eljárás lényege, hogy olyan íjat adhassak a kezetekbe amely mind teljesítményben, dinamikában és karakterisztikában felülmúlja a nagy átlagot. Minden egyes elkészített íj nagy örömet okoz számomra amikor felajzom és az első lövéseket meg teszem vele és látom azt, hogy ismét egy tökéletes sport eszközt készítettem. Az íjakat próbálom mindenki számára megvásárolhatóvá tenni, gondolva azokra is akik hasonlóképpen mint én kis jövedelemből élnek.
 
Íjak mérete: - gyerekíj: a szarvak végétől külső íven mérve 135 cm, feszítve 120 cm. Az ideg hossza 116 cm az ajzás magasság 17 cm.
 
- felnőtt íj : a szarvak végétől külső íven mérve 146 cm, feszítve 131 cm. Az ideg hossza 124 cm ajzásmagasság 18 cm, ez a méret eltérő, ha nem 28" a húzás hossz. Az íjakat midenkinek a húzáshosszára igazítom, illetve a vesszőket erre a méretre vágom vissza.
Asztali nézet